Close Menu
Afwikkeling

Afwikkeling

De afgelopen jaren is uw goede doel of culturele organisatie in verschillende testamenten tot erfgenaam benoemd. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar als een van die nalatenschappen openvalt moet u nog heel wat zaken regelen. In steeds meer gevallen, wordt het goede doel namelijk bij testament tot executeur benoemd en is uw organisatie dus verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap.

Bij de afwikkeling van een nalatenschap komt heel wat kijken. Zo moet u bijvoorbeeld:

  • bankzaken regelen;
  • aangifte doen voor inkomsten- en erfbelasting;
  • de woning ontruimen en eventueel verkopen; en
  • de boedel verdelen onder de erfgenamen.


Centrum Nalatenschappen inschakelen voor afwikkeling of controle

De afwikkeling van een nalatenschap, ofwel de executele, neemt gemiddeld anderhalf jaar in beslag. Naast veel tijd, vergt de executele ook behoorlijk wat juridische en financiële kennis. Centrum Nalatenschappen ondersteunt goede doelen en culturele organisaties bij de executele van nalatenschappen. Met onze hulp is uw goede doel verzekerd van een professionele, zorgvuldige afwikkeling waardoor u een hoop kosten bespaart.

Ook als een andere partij aangewezen is als executeur (bijvoorbeeld de notaris of een familielid van de overledene), kunnen wij uw organisatie bijstaan. Wij oefenen dan controle uit op de afwikkeling van de nalatenschap. Centrum Nalatenschappen ziet er in dat geval op toe dat de afwikkeling snel en correct verloopt met een zo gunstig mogelijk resultaat voor uw goede doel.

Meer weten over executele en controle?

Wilt u meer informatie over executele en controle door Centrum Nalatenschappen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onderstaande pagina’s om meer te weten te komen over de specifieke voorwaarden en kosten van: